Blaasvorming sandwichpanelen

Bij Panelfix komen we regelmatig blaasvorming in sandwichpanelen tegen. Dit is een soort bolling in het sandwichpaneel die ontstaat door invloeden van buitenaf, zoals temperatuurverschillen of vochtinsluiting. Onze monteurs zijn gespecialiseerd in het nauwkeurig herstellen van dit soort blazen, waardoor u er naderhand niks meer van ziet. Heeft u blaasvorming opgemerkt in uw sandwichpanelen of gevelplaten? Vraag dan direct een offerte aan voor herstel of neem contact met ons op!

 • Professioneel herstel van sandwichpanelen
 • Binnen 24 uur offerte op maat
 • Hoogwaardige resultaten

Vraag een offerte aanNeem contact op

Hoe ontstaat blaasvorming in sandwichpanelen?

Blaasvorming in uw sandwichpanelen kunt u helaas niet voorkomen. Er zijn verschillende oorzaken die tijdens de productie, installatie en het gebruik van de panelen ten grondslag kunnen liggen aan dit probleem, zoals:

Vochtinsluiting: wanneer vocht gevangen raakt tussen de lagen van het sandwichpaneel tijdens de productie, kan dit later leiden tot blaasvorming. Dit vocht kan uitzetten bij temperatuurwisselingen, wat druk opbouwt en blaren veroorzaakt.

Temperatuurverschillen: sandwichpanelen zijn vaak blootgesteld aan verschillende temperaturen aan de binnen- en buitenzijde. Grote temperatuurverschillen kunnen uitzetting en krimp veroorzaken, wat in sommige gevallen leidt tot delaminatie en blaasvorming.

Productiefouten: onjuiste productieprocessen, zoals onvoldoende verlijming of ongelijke verdeling van het schuim of de kernmaterialen, kunnen zwakke plekken veroorzaken waar later blaasvorming kan optreden.

Chemische reacties: sommige lijmen of schuimen die fabrikanten verwerken in sandwichpanelen kunnen chemisch reageren met de materialen waarmee ze in contact komen. Deze reacties kunnen gasvorming veroorzaken, wat vervolgens kan leiden tot blaasvorming.

Mechanische belasting: overmatige mechanische belasting of verkeerde installatie kan spanningen in de panelen veroorzaken, wat kan leiden tot delaminatie en blaasvorming.

Veroudering: na verloop van tijd kunnen materialen in sandwichpanelen degraderen. UV-straling, temperatuurschommelingen en andere omgevingsfactoren verzwakken het materiaal en veroorzaken blaasvorming.

Sandwichpanelen laten herstellen of vervangen door Panelfix

Heeft u blaasvorming op uw sandwichpanelen? Schakel dan direct onze experts in! Voeg bij uw offerteaanvraag altijd duidelijke afbeeldingen van de schade toe, zodat we vooraf een goed beeld hebben van de situatie. We zien bij u op locatie vaak pas of het herstellen van de sandwichpanelen nog mogelijk is of dat vervanging nodig is, omdat de blaasvorming te groot is. We communiceren altijd eerst de kosten van het herstel of de vervanging met u, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag een offerte aanNeem contact op

Sandwichpanelen gespoten door Panelfix

Waarom kiezen voor Panelfix?

Panelfix is hét specialistische bedrijf voor het herstel en de vervanging van sandwichpanelen met blaasvorming, omdat:

 • Ervaring: bij Panelfix hebben we jarenlange ervaring in het herstellen en vervangen van sandwichpanelen, waardoor we altijd een hoogwaardig resultaat leveren.
 • Specialistisch team: ons team bestaat uit ervaren specialisten, die altijd de beste oplossing vinden voor uw specifieke situatie. Na het herstel of de plaatsing van nieuwe sandwichpanelen spuiten we deze altijd in de juiste kleur, zodat u geen verschillen ziet met de rest van de panelen.
 • Duidelijke communicatie: voordat we starten met de werkzaamheden, delen we eerst de kosten met u, zodat u hier een duidelijk beeld bij heeft.
 • Restyling: indien gewenst spuiten onze verfexperts uw bedrijfspand in een compleet nieuwe stijl. Zo restylen we direct uw gehele pand.

Meer over Panelfix

Vraag direct een offerte aan

Wilt u blaasvorming in uw sandwichpanelen laten herstellen door onze specialisten? Een offerteaanvraag bij Panelfix is zeer eenvoudig en doet u in slechts 5 stappen:

 1. U vult uw gegevens in: bedrijfsnaam of particulier, adres, RAL kleur van uw panelen, type paneel en isolatie, hoe hoog de schade zit en contactgegevens.
 2. Maak duidelijke foto’s van de blaasvorming . We vragen om een brede overzichtsfoto, een foto van voren en een foto vanuit een schuine hoek. Het is belangrijk dat het oppervlak droog is op het moment dat u de foto’s maakt.
 3. U uploadt de foto’s in het offerteformulier.
 4. U omschrijft zo duidelijk mogelijk de schade.
 5. U dient de aanvraag in en ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.

Vraag een offerte aan

Andere schade aan uw sandwichpanelen laten herstellen door Panelfix

Is er sprake van een andere vorm van schade aan uw sandwichpanelen, zoals een deuk, kras of scheur? Dit soort schade is vaak onvermijdbaar en ontstaat in veel gevallen door bijvoorbeeld een zware storm, materialen die er langs schuren of voertuigen die er per ongeluk tegenaan botsen. Bij Panelfix zijn we specialisten in schadeherstel en brengen we uw sandwichpanelen weer terug in nieuwstaat. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Lees meer over professioneel schadeherstel via de button en vraag direct een offerte aan!

Meer over schadeherstel

Sandwichpanelen gespoten door Panelfix

Contact opnemen

Heeft u een vraag over blaasvorming op uw sandwichpanelen of over onze herstelwerkzaamheden? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op via 085 042 0500 of stuur een e-mail naar info@panelfix.net.